Crisisanalist – Versterking Bovenregionale Samenwerking

Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV)

  • Uitzenden
  • 04-08-2025
  • Gelderland
  • 16 uur
Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV)
4 maanden
HBO
Gesloten

Dit ga je doen

Hoe ziet je werk eruit?
Als zelfstandig crisisanalist ondersteun je een team van collega's bij het uitwerken van nieuwe methodieken rondom de risicoanalyse en bij het aanscherpen van beslismodellen voor de crisisbeheersing in Nederland. Hierbij werk je samen met anderen binnen het NIPV en ook daarbuiten.

Je vindt het een uitdaging om een actieve rol te spelen bij het ontwikkelen van nieuwe methodieken door bijvoorbeeld gebruik te maken van je kennis uit de risico- of operationele analyse van crises. Je bent als zelfstandig crisisanalist betrokken van start tot afronding bij de ontwikkeling van nieuwe kennisproducten.

Wat ga je doen?
Het lectoraat Crisisbeheersing ontwikkelt en deelt kennis op het gebied van crisisbeheersing, en draagt bij aan het onderwijs op dit gebied. Kijk voor uitgebreidere informatie over het lectoraat: https://nipv.nl/lectoraat-crisisbeheersing/.

In de context van het lectoraat is sinds vorig jaar het programma Versterking Bovenregionale Samenwerking gestart. Dit onderzoeksprogramma gaat door middel van meerdere onderzoekslijnen in op het verbeteren van de samenwerking tussen veiligheidsregio’s en de samenwerking tussen crisisorganisaties en niet-crisisorganisaties. Het onderwerp van de werkwijze van een crisisnetwerk staat hier dus centraal.

Als zelfstandig crisisanalist draag je, samen met hooggekwalificeerde collega’s, bij aan deze onderzoeksprojecten, met name ga je focussen op de risicoanalyse en beslissingen die regionaal of nationaal een rol kunnen spelen. Daarbij heb je oog voor de specifieke (onderzoeks)context waarbinnen wij werken.

Voor het lectoraat Crisisbeheersing zoeken wij een zelfstandig crisisanalist die op tijdelijke en zelfstandige basis bijdraagt aan de ontwikkeling van methodieken voor risicoanalyses en beslismodellen binnen de crisisbeheersing in Nederland.

De opdracht omvat:

  • Het zelfstandig ontwikkelen van methodieken en kennisproducten op het gebied van risicoanalyses en crisisnetwerkbesluitvorming.
  • Het leveren van inhoudelijke bijdragen aan onderzoeksprojecten gericht op bovenregionale samenwerking binnen de crisisbeheersing.
  • Het uitwerken van voorstellen en adviezen ten behoeve van de verbetering van besluitvormingsmodellen en risicobeoordelingen.
  • Het delen van specialistische kennis met betrokkenen, bijvoorbeeld door het verzorgen van een presentatie of opleveren van een rapportage.

 
De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met collega’s binnen het lectoraat en externe partijen, zonder dat sprake is van een gezagsverhouding.

Over de context
Het lectoraat Crisisbeheersing van het NIPV richt zich op kennisontwikkeling en -toepassing binnen crisisbeheersing. 

Je levert een bijdrage binnen het programma Versterking Bovenregionale Samenwerking, waarin samenwerking tussen crisis- en niet-crisisorganisaties centraal staat.

Resultaat van de opdracht

  • Oplevering van één of meerdere methodieken of kennisproducten zoals afgesproken in de opdrachtbevestiging.
  • Inhoudelijke bijdrage aan rapportages en adviesproducten binnen het onderzoeksprogramma.
  • Eventueel verzorgen van een presentatie of kennissessie, indien afgesproken.

Start opdracht: 04-08-2025
Einde opdracht: 31-12-2025
Aantal uren: 16 uur per week
Standplaats: Arnhem/Hybride
 

Dit ben jij

  • De kandidaat is minimaal in het bezit van een afgeronde hbo opleiding.. Een kopie van het diploma dient, op verzoek,
    bij gunning te worden aangeleverd
  • De kandidaat beschikt over een netwerk van organisaties die betrokken
    zijn in crisissituaties.
  • De kandidaat beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge
    uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.. Deze eis is gesteld vanwege de aard
    van de functie, waarin het opstellen van onderzoeksrapporten,
    kennisproducten en het geven van presentaties in zowel Nederlands als
    Engels onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden. Tijdens een eventueel
    selectiegesprek wordt deze vaardigheid beoordeeld
  • De kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar meer dan 5 jaar ervaring
    opgedaan met het crisisstelsel in Nederland .
  • De kandidaat heeft de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring
    opgedaan met het informatiemanagement rondom de crisisbeheersing .
  • De kandidaat heeft de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring
    opgedaan met risicobeheersing .
  • De kandidaat heeft ervaring met projectmatig werken.
  • De kandidaat heeft ervaring met het rapporteren en verslagschrijven
    van onderzoeksresultaten volgens geldende richtlijnen zoals bijvoorbeeld
    APA (American Psychological Asociation).
  • De kandidaat heeft ervaring met het uitvoeren van (wetenschappelijke
    en/of toegepaste) onderzoeksprojecten.

Het proces

Dit verhaal gaat over jou

01

De zoektocht – waar begin je?

Elke maand ontvangen we honderden vacatures. Die publiceren we op onze website, maar we blijven niet achteroverleunen. Ons team gaat actief op zoek naar de juiste match. Misschien vind jij ons, of wij jou – hoe dan ook: we maken snel contact.

02

De kennismaking – een goed gesprek, geen kruisverhoor

Jij ziet een interessante opdracht of wij denken dat er een goed bij je past. We bellen om je beter te leren kennen en de opdracht door te nemen. Wat vind jij belangrijk? Wat zijn je ambities? We houden het persoonlijk én to the point. Zo verkennen we samen wat de juiste match voor je is en wat daarmee ook het beste voor de klant is.

03

Afspraken maken – helder en zonder kleine lettertjes

Past de opdracht bij jouw expertise? Top. We bespreken de voorwaarden, je gewenste salaris en hoe de opdracht eruitziet. Omdat het om overheidsvacatures gaat, kunnen de eisen complex zijn en het proces tijdrovend – maar daar helpen wij je soepel doorheen.

04

Introductie – wij regelen de papierwinkel

Je levert een bijgewerkt cv, motivatie en eventuele referenties aan. Wij stellen de introductie samen, volledig afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Alles wat we bespreken komt daarin terug – eerlijk, transparant en geen verrassingen.

05

Even geduld – maar we houden je op de hoogte

Overheidsprocessen kunnen soms traag zijn. Wij geven je vooraf een realistische tijdlijn en houden je tussendoor op de hoogte. Geen radiostilte, maar duidelijke updates.

06

Op gesprek – goed voorbereid op pad

Word je uitgenodigd? Mooi! We plannen samen het gesprek en bereiden het grondig voor. We geven je tips & tricks en duiken in de inhoud van de opdracht. Het doel: jouw kansen maximaliseren.

07

Go of No-Go – samen evalueren

Na het gesprek evalueren we hoe het ging. Wil jij door en ziet de opdrachtgever het ook zitten? Dan koppelen we je aan één van onze uitzendpartners. Zij regelen het uitzendcontract. Is het toch geen match? Dan halen we feedback op en zoeken we verder.

08

Aan de slag – alles geregeld, jij kunt starten

Bij een succesvolle bemiddeling leggen we alle afspraken vast in een overeenkomst. Je uitzendpartner regelt het contract, de administratie en zorgt ervoor dat je netjes en op tijd betaald wordt. Jij hoeft alleen maar te focussen op je werk (en een taart sturen mag altijd 😉).

09

Service – ook ná de start zijn we er voor je

Zolang je aan de opdracht werkt, blijven wij je aanspreekpunt. Ook kan je regelmatig uitnodigingen van ons verwachten voor kleine events en borrels bij ons op kantoor. Heb je vragen over je opdracht, verlenging of indexaties? Eén belletje en we helpen je verder. Is de opdracht afgerond? Dan zoeken we met plezier naar een volgende uitdaging voor je.

Reactietermijn gesloten

De reactietermijn voor deze opdracht is gesloten, dus helaas kun je niet meer reageren