Gezinscoach
Gemeente Heerde
- Uitzenden
- Gelderland
- 20 uur

Dit ga je doen
We zijn omgevingsbewust en ondernemend
‘Naar een omgevingsbewuste ondernemende organisatie!’ is onze organisatievisie. Omdat we willen dat onze gesprekspartner zich gehoord voelt en indien mogelijk tevreden wordt gesteld.
Dit betekent dat we als organisatie…
In staat willen zijn optimaal mee te bewegen met wat de maatschappij en de inwoner van Heerde van ons vraagt of nodig heeft. Daarbij komt de beweging uit de medewerker zelf. De verantwoordelijkheid ligt laag. Taakvolwassenheid en eigenaarschap is het uitgangspunt.
In een kleine, digitaal werkende en efficiënt ingerichte organisatie als de gemeente Heerde is namelijk elke rol, elke medewerker, van toegevoegde waarde. Geen enkele taak kan achterwege blijven. De medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van onze organisatie. Optimaal functioneren, inspiratie, persoonlijke ontwikkeling, goede begeleiding, helder opdrachtgeverschap en dus professionele aansturing zijn geen luxe, maar noodzaak.
We gebruiken een aantal werklocaties in de gemeente Heerde
De meeste collega’s werken in een ‘’hybride’ vorm thuis en op het gemeentekantoor.
De uitvoering van het sociaal domein gebeurt op de locatie van Stip (Steun- en informatiepunt). Onze buitendienst werkt vanaf de gemeentewerf en in het Raadhuis zitten het college van burgemeester en wethouders, de griffie en het bestuurssecretariaat. Daar worden ook de commissie- en raadsvergaderingen gehouden.
Opdracht
Als gezinscoach ben je het eerste aanspreekpunt voor jeugdigen (in hun eigen leefwereld, op scholen, op straat, etc.), of voor gezinnen zodat de eerste problematiek voorkomen kan worden. Je ondersteunt kort- dan wel langdurig de gezinnen en anderen. Zonodig leid je toe naar specialistische hulp en bent in staat om casusregie uit te voeren. Je houdt daarbij de veiligheid van kinderen en jongeren in hun leefwereld in het oog. Wanneer het onveilig is durf je dit bespreekbaar te maken en kunt samen met de omgeving van het kind / de jongere een veiligheidsplan opstellen. Je werkt systemisch en oplossingsgericht. Je bent aanspreekpunt voor professionals uit het voorveld ten behoeve van consultatie en versterking van preventie. Je kunt samenwerken met specialistische organisaties. Binnen Stip werk je nauw samen met de collega's die van belang zijn: één gezin, één plan, één regisseur.
Je houdt je voornamelijk bezig met de brede uitvraag/hulpvraagverkenning en de daaruit voortkomende acties: Je bepaalt samen met het gezin welke specialistische zorg eventueel nodig is en voert waar nodig casusregie waarbij je samenwerkt met diverse partijen, je bespreekt indien nodig je cases in het casusoverleg en valt zonodig terug op de orthopedagoog of leidinggevende.
Dit ben jij
- Aantoonbare afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van MD, SPH of
andere sociale opleiding - Aantoonbaar in het bezit van geldige SKJ registratie (benoem het
registratienummer en de afloopdatum duidelijk in het cv) - Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als ambulant werker in gezinnen
met jonge kinderen (maak)
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als
ambulant werker in gezinnen met jonge kinderen met gedragsproblematiek - Aantoonbare werkervaring met het opstellen en bewaken van veiligheidsplan
(maak) - Aantoonbare afgeronde cursus / opleiding op het gebied van
gedragsproblematiek - Aantoonbare werkervaring met oplossingsgericht werken binnen het sociaal
domein (maak) - Beschikbaar per woensdag, donderdag en vrijdag

Het proces
Dit verhaal gaat over jou
Iets voor jou?
Laat het ons weten!
Reageer op deze vacature via TenMonks en Rosa neemt contact met je op om de match te verkennen.