Projectleider Versterken Vertrouwen in Vaccineren Jeugdgezondheidszorg

Gemeente Amsterdam

  • Uitzenden
  • Noord-Holland
  • 32 uur
Logo van Gemeente Amsterdam
HBO
Nog 9 dagen

Dit ga je doen

Opdrachtomschrijving
In het kort:
·         Vaccinaties zijn na schoon drinkwater de effectiefste interventie voor het voorkomen van infectieziekten. Wil jij bijdragen aan betere bescherming tegen infectieziekten voor álle inwoners van Amsterdam en Amstelland?
·         Als projectleider Versterken vertrouwen in vaccinaties werk je aan de wijkgerichte aanpak voor het verhogen van de vaccinatiegraden. Dat doe je door het opzoeken van samenwerking met partners en aansluiten bij de behoeften van inwoners in de wijken.
·         Het programmateam Vaccineren voor de Jeugd is een enthousiast en betrokken team dat zich vol inzet voor gelijke kansen op gezondheid voor de jeugd.

De functie:
In de functie van projectleider Versterken Vertrouwen in Vaccineren ben je verantwoordelijk voor uitbreiden en intensiveren van de wijkgerichte aanpak voor het verhogen van de vaccinatiegraden in Amsterdam. Door deze inspanningen draag je bij aan het verminderen van gezondheidsverschillen in de regio. Je maakt deel uit van een team dat het volledige Rijksvaccinatieprogramma uitvoert en daarbij streeft naar hogere vaccinatiegraden.

In de afgelopen jaren zijn er in Nederland steeds minder mensen die zich laten vaccineren. Er zijn grote verschillen tussen gebieden en groepen mensen. De GGD Amsterdam probeert deze dalende trend te stoppen met een aanpak met extra inzet voor groepen en gebieden met de laagste vaccinatiegraad. De wijkgerichte aanpak wordt in 2025 verder geïntensiveerd, wat betekent dat er nog meer inzet komt op het wijkgericht voorlichten en laagdrempelig aanbieden van vaccinaties in de eigen wijk.

Je gaat op zoek naar kansen voor voorlichting en laagdrempelig vaccineren in het netwerk. Daarvoor werk je samen met o.a. ziekenhuizen, verloskundigen, huisartsen, kinderdagverblijven en scholen. Je werkt in nauwe afstemming met de wijkteams van de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Daar werken netwerkverpleegkundigen samen met buurthuizen en andere informele partners. Samen met hen ga je op zoek naar kansen om meer inwoners te bereiken met betrouwbare informatie over vaccineren en het zo makkelijk mogelijk maken om je te laten vaccineren.

Werkzaamheden
·         Met de beschikbare data ga jij aan de slag met extra aandacht voor plekken waar de vaccinatiegraden lager liggen.
·         Je analyseert de opkomstgegevens per gebied. Het doel is om te zien hoe de cijfers zich tot elkaar verhouden. Gecombineerd met andere data en de ervaringen uit de praktijk bespreek je in het programmateam de strategie per gebied.
·         Je zoekt veel contact met partners in de stad. Samen met de koepelorganisatie voor verloskundigen organiseer je een brainstorm over hoe samengewerkt kan worden aan het versterken van vertrouwen in vaccinaties.
·         Je werkt samen met andere afdelingen binnen de GGD op het thema vaccineren. Daarom ga je naar een presentatie van onderzoek dat de afdeling Infectieziekten net heeft uitgevoerd.
·         Voor de komende raadsinformatiebrief breng je de resultaten  van de laatste evaluaties bij elkaar en schrijft hier een rapportage over.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.

De opdrachtgever(s)
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

De projectleider komt te werken in het programmateam Vaccineren voor de Jeugd, van de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ), van GGD Amsterdam. Met het programma werken we aan betere bescherming tegen ernstige besmettelijke ziekten in Amsterdam en Amstelland. Dat doen we door het aanbod van (informatie over) vaccinaties klantgerichter te maken, samenwerking met partners in de stad en aansluiten bij wensen en behoeften van inwoners. We gebruiken hiervoor een datagestuurde wijk- en doelgroepgerichte aanpak. We doen het samen met de JGZ-teams andere afdelingen van de GGD.

GGD Amsterdam (algemeen):
Gelijke kansen op gezondheid voor iedereen. Het moet niet uitmaken wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt. GGD Amsterdam zet zich in om de fysieke en mentale gezondheid van iedereen in de regio Amsterdam-Amstelland te bewaken, beschermen en te verbeteren. De GGD Amsterdam is de grootste en oudste Geneeskundige en Gezondheidsdienst van Nederland. Er werken momenteel ca. 1.400 medewerkers.

Jeugdgezondheidszorg:
De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is er voor alle (ongeboren) kinderen, jongeren tot 23 jaar en hun ouder(s) /verzorger(s) in Amsterdam en Amstelland. Er werken ruim 450 medewerkers op 30 locaties. We volgen preventief de groei, gezondheid en ontwikkeling van kinderen en jongeren, geven vaccinaties en ondersteunen ouders bij lichte opvoedvragen. Elke dag levert iedere JGZ-professional een bijdrage aan onze missie: gelijke kansen voor kinderen en jongeren om gezond en veilig op te groeien.
JGZ werkt in de wijken en op scholen. Hierbij is extra aandacht voor die kinderen en jongeren die ondersteuning en hulp het hardste nodig hebben. Daarnaast is de JGZ verantwoordelijk voor de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Dit betreft zowel de vaccinaties die gegeven worden op de OKT locaties tijdens de bezoeken van kinderen en hun ouders, als de grote campagnes die opgezet en gecoördineerd worden.

Onze speerpunten zijn daarbij:
• Ieder kind een gelijke kans op gezondheid;
• Jeugdigen en gezinnen in een kwetsbare situatie nóg beter bereiken;
• Zorg op maat leveren met outreachend, wijkgericht, datagestuurd werken;
• Versterken van de integrale blik en werkwijze.
• Het vergroten van de vaccinatiegraad.

Het programmateam Vaccineren voor de jeugd bestaat uit een programmamanager en verschillende projectleiders en coördinatoren die binnen het programma verantwoordelijk zijn voor hun eigen opgave. Samen draagt het team zorg voor het makkelijk maken van het halen van vaccinaties, het betrekken van het netwerk en het bereiken van doelgroepen met lagere vaccinatiegraden.

Dit ben jij

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) jaar (in
    de afgelopen drie (3) jaar) aantoonbare en relevante werkervaring binnen
    projecten of programma’s in de rol van projectleider.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) jaar (in
    de afgelopen drie (3) jaar) aantoonbare en relevante werkervaring in de
    publieke gezondheidszorg, de zorg of het sociaal domein.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal twee (2) complexe
    projecten (in de afgelopen drie (3) jaar) uitgevoerd, waarbij verschillende
    stakeholders betrokken waren en er een politiek belang was.
  • Geef aan hoeveel jaren aantoonbare ervaring de
    kandidaat heeft met het schrijven van beleidsstukken, beleidsevaluaties en
    het politieke proces. Het aantal jaren ervaring dient duidelijk te blijken
    uit het cv
  • Geef aan hoeveel jaren aantoonbare ervaring de
    kandidaat heeft met het stimuleren van de samenwerking tussen verschillende
    partijen in een netwerk of keten in de zorg en/of het sociaal domein. Het
    aantal jaren ervaring dient duidelijk te blijken uit het cv
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring (in
    de afgelopen drie (3) jaar) met projecten en/of programma’s die raakvlakken
    heeft met vaccineren en vaccinatieprogramma’s.

Sebastiaan Melief

Recruitment Consultant

Het proces

Dit verhaal gaat over jou

01

De zoektocht – waar begin je?

Elke maand ontvangen we honderden vacatures. Die publiceren we op onze website, maar we blijven niet achteroverleunen. Ons team gaat actief op zoek naar de juiste match. Misschien vind jij ons, of wij jou – hoe dan ook: we maken snel contact.

02

De kennismaking – een goed gesprek, geen kruisverhoor

Jij ziet een interessante opdracht of wij denken dat er een goed bij je past. We bellen om je beter te leren kennen en de opdracht door te nemen. Wat vind jij belangrijk? Wat zijn je ambities? We houden het persoonlijk én to the point. Zo verkennen we samen wat de juiste match voor je is en wat daarmee ook het beste voor de klant is.

03

Afspraken maken – helder en zonder kleine lettertjes

Past de opdracht bij jouw expertise? Top. We bespreken de voorwaarden, je gewenste salaris en hoe de opdracht eruitziet. Omdat het om overheidsvacatures gaat, kunnen de eisen complex zijn en het proces tijdrovend – maar daar helpen wij je soepel doorheen.

04

Introductie – wij regelen de papierwinkel

Je levert een bijgewerkt cv, motivatie en eventuele referenties aan. Wij stellen de introductie samen, volledig afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Alles wat we bespreken komt daarin terug – eerlijk, transparant en geen verrassingen.

05

Even geduld – maar we houden je op de hoogte

Overheidsprocessen kunnen soms traag zijn. Wij geven je vooraf een realistische tijdlijn en houden je tussendoor op de hoogte. Geen radiostilte, maar duidelijke upd

06

Op gesprek – goed voorbereid op pad

Word je uitgenodigd? Mooi! We plannen samen het gesprek en bereiden het grondig voor. We geven je tips & tricks en duiken in de inhoud van de opdracht. Het doel: jouw kansen maximaliseren.

07

Go of No-Go – samen evalueren

Na het gesprek evalueren we hoe het ging. Wil jij door en ziet de opdrachtgever het ook zitten? Dan koppelen we je aan één van onze uitzendpartners. Zij regelen het uitzendcontract. Is het toch geen match? Dan halen we feedback op en zoeken we verder.

08

Aan de slag – alles geregeld, jij kunt starten

Bij een succesvolle bemiddeling leggen we alle afspraken vast in een overeenkomst. Je uitzendpartner regelt het contract, de administratie en zorgt ervoor dat je netjes en op tijd betaald wordt. Jij hoeft alleen maar te focussen op je werk (en een taart sturen mag altijd 😉).

09

Service – ook ná de start zijn we er voor je

Zolang je aan de opdracht werkt, blijven wij je aanspreekpunt. Ook kan je regelmatig uitnodigingen van ons verwachten voor kleine events en borrels bij ons op kantoor. Heb je vragen over je opdracht, verlenging of indexaties? Eén belletje en we helpen je verder. Is de opdracht afgerond? Dan zoeken we met plezier naar een volgende uitdaging voor je.

Iets voor jou?

Laat het ons weten!

Iets voor jou?

Reageer dan vandaag nog!